Wij

Wij, Nancy Henneman-van Hees (BIG-nummer: 19051834802) en Sjoerd Henneman (BIG-nummer: 49049515602), hebben onze 5-jarige opleiding tot tandarts en onze 4-jarige specialisatie tot orthodontist gevolgd aan de universiteit van Nijmegen (UMC St Radboud). Nancy heeft onderzoek gedaan op het gebied van schisis waaruit tot op heden diverse wetenschappelijke publicaties zijn voortgekomen. Sjoerd is in 2015 gepromoveerd. Zijn proefschrift ging over de biologische achtergrond van tandverplaatsing. Wij zijn actief binnen de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten in het bestuur en kwaliteitscommissie. Sjoerd is secretaris van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten en samen zitten we in de visitatiecommissie. Dit is een commissie die zich bezighoud met het onderling toetsen van de klinische kwaliteit van de orthodontisten in Nederland. Samen hebben we een praktijk in Breda, Etten-Leur en Oosterhout en zijn ieder in alle drie de praktijken actief. Een familiepraktijk dus!

Het orthodontistenteam bestaat daarnaast uit Babette Aarts-Mol (BIG-nummer: 99911565602) en Eva Scholtes (BIG-nummer:19912290202). Ook zij hebben hun tandheelkundige opleiding en specialisatie tot orthodontist met glans volbracht aan het UMC St Radboud in Nijmegen. Naast hun klinische kwaliteiten zijn zij beiden sociale persoonlijkheden met goede communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Ze zijn beiden een prettige aanwinst voor het team.
Verder bestaat ons team uit gediplomeerde mondhygiëniste, tandartsassistenten, secretaresses, een officemanager en een praktijkmanager. Iedereen die bij ons komt werken wordt intern verder opgeleid om een zo hoog mogelijk nivo te bereiken. Met trots kunnen we constateren dat onze medewerkers positief, hardwerkend, meedenkend en collegiaal zijn, met daarbij een sterk bewustzijn dat het belang van de patiënt altijd voorop staat. Het volledige en enthousiaste team staat dus voor u klaar om samen met u tot een goed eindresultaat te komen.

Wij doen samen met ons team ons best om aan de verwachting van iedere patiënt te voldoen. Een persoonlijke benadering is daarbij essentieel. Wij luisteren dan ook goed naar uw wensen. Daarnaast is het voor u belangrijk dat u zo volledig mogelijk wordt geïnformeerd over de eventueel aanwezige afwijking en de behandelmogelijkheden. Wij streven naar een tevreden patiënt die zich ook zeker gehoord voelt.
Een goede samenwerking tussen ons team, de verwijzend tandarts, diverse andere specialisten en de patiënt is van groot belang. Een goede communicatie is daarbij belangrijk. Van de patiënt verwachten wij een goede inzet, motivatie en een goede mondhygiëne. Samen kunnen we een succesvol resultaat bereiken.
Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Alle patiëntgegevens worden door twee specialisten gezien en beoordeeld. Samen komen we vervolgens tot een behandelvoorstel. Gebruik van de meest geavanceerde materialen en methoden zorgt ervoor dat u kunt worden behandeld op technisch hoog niveau. Wij staan voor een goede organisatie en voorlichting. Om de tevredenheid te toetsen vragen wij alle patiënten na behandeling een evaluatieformulier in te vullen. Tevens is de praktijk ISO gecertificeerd en worden de orthodontisten gevisiteerd door andere orthodontisten om zodoende de kwaliteit te toetsen.

In deze praktijk wordt gewerkt met taakdelegatie. Dat betekent dat een deel van de taken van de orthodontist worden overgenomen door de assistenten. De assistenten zijn hiervoor intern- en extern opgeleid en daarna bekwaam en bevoegd verklaard. De assistenten werken altijd in opdracht van de orthodontist, waarbij de orthodontist altijd eindverantwoordelijk blijft voor alle uitgevoerde handelingen.

Onze praktijk heeft een privacyreglement en klachtenregeling. Indien u hierover meer informatie wenst kunt u contact opnemen via mailadres: praktijk@orthobreda.nl. Indien u niet tevreden bent over de behandeling of bejegening, dan kunt u dit bespreken met de orthodontist. Grote kans dat we dan tot een oplossing komen. Lukt dit niet of vindt u het lastig om de kwestie te bespreken, dan kunt u aan de receptie een klachtenformulier opvragen waarop u uw klachten kenbaar kunt maken. Door klachten en suggesties kenbaar te maken, kunnen wij namelijk leren hoe we u en anderen in de toekomst nog beter van dienst kunnen zijn. Heeft u een meningsverschil met uw orthodontist en denkt u dat hij/zij aantoonbaar in gebreke is gebleven, zonder dat u dat samen heeft kunnen oplossen, dan kunt u zich richten tot de KNMT (Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Tandheelkunde) en om bemiddeling vragen.
Voor ieders veiligheid verzoeken wij u ons steeds te informeren over medische bijzonderheden, zoals medicijngebruik, ziektes, infecties, afwijkingen, zwangerschap, etc

aardbei