Spoed

 

Wij verzoeken u zoveel mogelijk contact met ons op te nemen via het e-mailadres van de betreffende praktijk.
Voor controle van uw volgende afspraakdatum, het maken of verzetten van een controleafspraak of voor het inzien van uw persoonlijke gegevens ga naar: login patiënt

Wanneer de orthodontische apparatuur nog niet lang geleden is geplaatst, kunnen tanden en kiezen behoorlijk gevoelig zijn. Dit is met name de eerste drie dagen. U kunt overwegen paracetamol te nemen. Wanneer de gevoeligheid langer dan een week aanhoudt of steeds erger wordt, kunt u tijdens kantooruren telefonisch contact opnemen met de praktijk.

Wanneer buiten de praktijktijden iets met de beugel gebeurt, kunt u de hierboven beschreven aanwijzingen opvolgen hoe u dit kunt oplossen.

Alleen in geval van zeer ernstige pijnklachten en in uiterste nood kunt u van maandag t/m donderdag buiten de praktijktijden in de avond contact opnemen met telefoonnummer 06-58701270.

In het weekend kunt u de orthodontisten-weekenddienst bellen. Deze weekenddienst is een nooddienst. Dit betekent dat alleen patiënten met zeer ernstige pijnklachten ten gevolge van de beugel met de dienstdoende orthodontist kunnen bellen. De dienstdoende orthodontist is te bereiken in het weekend en op feestdagen tussen 09.00 uur en 09.30 uur en tussen 17.00 uur en 17.30 uur op telefoonnummer 0165-562070.

 • Irritatie van binnenkant mond

  Irritatie van de binnenzijde van wangen of lippen gaat over het algemeen vanzelf over. U kunt bij de vaste beugel eventueel de meegegeven was gebruiken om scherpe delen van de beugel tijdelijk af te dekken. Indien u geen was in uw bezit heeft kunt u suikervrije kauwgom gebruiken.

 • Losse bracket of los bandje

  Indien een bracket of bandje is losgekomen neemt u altijd tijdens kantooruren contact op met de praktijk. Ook wanneer op korte termijn de controle-afspraak zal plaatsvinden, verzoeken wij u contact op te nemen met de praktijk. Een losgekomen bandje graag bewaren en meenemen op de volgende afspraak. Om dit soort problemen zoveel mogelijk te beperken is het belangrijk hard en kleverig voedsel zoveel mogelijk te voorkomen.

 • Uitstekende draad

  Bij een uitstekende draad kunt u tijdens kantooruren telefonisch contact opnemen met de praktijk. Tijdelijk kunt u zelf het scherpe deel afdekken met de meegegeven was of, indien u deze niet in uw bezit heeft, met suikervrije kauwgom. Wanneer er nog dunne draaddelen uitsteken kunt u deze proberen af te knippen met een nagelknipper.

 • Drukplaats uitneembare beugel

  Bij een drukplaats door de activator welke niet vanzelf overgaat, kunt u tijdens kantooruren telefonisch contact opnemen met de praktijk. Een afspraak zal worden ingepland voor aanpassing van de beugel.

 • Losse spalk
  Nadat de beugel is verwijderd, worden spalkjes geplaatst achter de voortanden. Neem zo spoedig mogelijk, tijdens kantooruren, contact op met de praktijk wanneer het spalkje op één of meer tanden is losgekomen. Neem een volledig losgekomen spalk altijd mee naar de praktijk. Trek een deels losgekomen spalk niet uit de mond. In beide gevallen, zowel helemaal als deels los, is het belangrijk om de essix (indien in bezit) elke nacht te dragen, zodat de stand van de tanden niet kan veranderen.
 •  

  aardbei