Jongeren

Leuk dat je op onze website kijkt! Beugels worden veel bij jongeren toegepast omdat het gebit op jouw leeftijd volop in ontwikkeling is en de kaken nog groeien. Misschien kom je binnenkort voor het eerst bij ons langs of krijg je een beugel. We kunnen ons voorstellen dat dit best spannend is. Natuurlijk leggen we alles goed uit, maar het is ook fijn om alvast te kunnen zien wat het allemaal inhoudt. Daarom hebben we onder het kopje “filmpjes beugels” filmpjes geplaatst die veel duidelijkheid geven.
De buitenbeugel, activator (blokbeugel), essix (doorzichtige mallen/kapjes)en het plaatapparaat zijn voorbeelden van uitneembare beugels. Daarnaast zijn er vaste beugels zoals vaste apparatuur (blokjesbeugel), linguale apparatuur (blokjes aan de binnenzijde van de tanden),herbst (vastzittende blokbeugel)en orthodontische implantaat (minischroefje). De verschillende soorten beugels en hun werking kan je ook terugvinden bij “filmpjes beugels”. Wanneer je op de middelbare school zit, houden we rekening met de mogelijkheden en draagtijd van de beugel.

Spreekbeurt

Binnen onze praktijk kun je een spreekbeurtkoffer lenen. In deze koffer zitten allerlei voorbeelden van beugels, gebitsmodellen en röntgenfoto’s. Als het je wat lijkt, kun je bij onze receptie doorgeven dat je zo’n koffer graag wilt gebruiken voor je spreekbeurt. We zullen dan een datum voor je reserveren. De filmpjes bij “filmpjes beugels” laten je goed zien hoe de beugels werken. Succes verzekerd!!

aardbei